x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barroso, despre moartea lui Gaddafi: "Sfârşitul unei ere de despotism şi represiune"

Barroso, despre moartea lui Gaddafi: "Sfârşitul unei ere de despotism şi represiune"

20 Oct 2011   •   14:58
Barroso, despre moartea lui Gaddafi: "Sfârşitul unei ere de despotism şi represiune"

Presupusa moarte a colonelului Muammar Gaddafi "marcheaza sfarsitul unei ere de despotism si represiune" din cauza carora poporul libian a suferit "prea mult timp", au transmis azi, intr-o declaratie comuna, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy.

Consiliul National de Tranzitie din Libia a anuntat azi capturarea si moartea colonelului Muammar Gaddafi, care era de negasit dupa ce fusese inlaturat de la putere in luna august in urma unui conflict prelungit intre fortele loiale lui si rebelii sustinuti de NATO.

"Presupusa moarte a lui Muammar Gaddafi marcheaza sfarsitul unei ere de despotism si represiune de pe urma carora poporul libian a suferit prea mult timp. Astazi, Libia poate intoarce o pagina in istoria sa si sa imbratiseze un nou viitor democratic", au transmis cei doi lideri ai UE.

"Facem apel la Consiliul National de Tranzitie sa urmeze un proces de reconciliere cuprinzator, care sa fie accesibil tuturor libienilor si care sa permita o tranzitie democratica, pasnica si transparenta in tara", se mai arata in declaratia comuna a lui Barroso si Van Rompuy.

La ora transmiterii mesajului celor doi oficiali UE, moartea lui Gaddafi nu fusese confirmata de NATO sau alte surse independente de Consiliul National de Tranzitie din Libia.

×
Subiecte în articol: Barroso Herman Van Rompuy gaddafi mort