x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barroso îl avertizează pe Putin împotriva unei intervenţii în Ucraina, chiar şi din motive umanitare

Barroso îl avertizează pe Putin împotriva unei intervenţii în Ucraina, chiar şi din motive umanitare

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   19:08
Barroso îl avertizează pe Putin împotriva unei intervenţii în Ucraina, chiar şi din motive umanitare

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a avertizat luni pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, împotriva unei intervenţii în Ucraina, indiferent care ar fi motivul acesteia.

Barroso şi-a exprimat într-o convorbire telefonică avută cu liderul rus îngrijorările cu privire la comasarea de trupe ruseşti la frontiera ucraineană şi a atenţionat împotriva oricărei intervenţii unilaterale în Ucraina, indiferent care ar fi motivul acesteia, inclusiv umanitar, se menţionează într-un comunicat al Comisiei Europene.

În acest fel, preşedintele CE s-a raliat poziţiei exprimate la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele american Barack Obama, premierul britanic David Cameron şi cancelarul federal Angela Merkel.

În discuţia telefonică avută cu Barroso, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Federaţia Rusă, în colaborare cu Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, va trimite în Ucraina un convoi umanitar, informează ITAR-TASS.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin a evaluat cauzele crizei din Ucrainei. "S-a pus accentul pe consecinţele catastrofale ale operaţiunii militare desfăşurate de autorităţile ucrainene în regiunile din sud-estul Ucrainei şi pe necesitatea trimiterii de urgenţă de ajutor umanitar în zona de conflict", se menţionează în comunicatul Kremlinului.

Părţile au discutat şi unele probleme de actualitate din relaţia Rusia-UE, inclusiv în contextul semnării de către Ucraina a Acordului de Asociere cu UE şi adoptării de către Rusia a contramăsurilor la sancţiunile Occidentului, contramăsuri ce prevăd interzicerea importurilor de produse agricole din ţările UE, a precizat serviciul de presă al preşedinţiei ruse. 

×
Subiecte în articol: jose barroso rusia interventie ucraina