x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barul lui Fellini, barul mafiei

Barul lui Fellini, barul mafiei

de Sînziana Stancu    |    24 Iul 2009   •   00:00

Un bar din Roma, folosit de regizorul Federeico Fellini în filmul "La Dolce Vita", în 1960, a fost luat în vizor de Poliţie pentru posibile legături cu mafia, relatează The Times în ediţia electronică.



Poliţia de la crimă organizată au pus sechestru pe Café de Paris şi George's Restaurant din apropiere, precum şi pe alte localuri, locuinţe şi maşini, toate în valoare de peste 200 de milioane de euro, scrie The Times.

Situată pe Via Veneto, în apropierea Ambasadei Statelor Unite, Café de Paris este unul dintre cele mai cunoscute localuri de noapte din Roma, iar pe o altă stradă din apropiere, Via Marche, este restaurantul George's.

ANCHETĂ NAŢIONALĂ
Raidul Poliţiei face parte dintr-o anchetă naţională privind activităţile mafiei clabreze, 'Ndrangheta. Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că localul Café de Paris, care a fost vândut pentru suma de 250.000 de euro unui frizer calabrez în 2005, a fost de fapt cumpărat de un bărbat cunoscut pentru relaţiile cu clanul mafiot Alvaro-Palamara. În noiembrie 2008, Poliţia italiană antifraudă a declarat că barul a fost preluat de familiile mafiote ale 'Ndrangheta, despre care se spune că investesc bani din traficul de droguri şi arme în centrul istoric al oraşului.

×
Subiecte în articol: externe