x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băsescu vrea unitate în Europa: "Să rămânem 27, nu 17, cât are zona euro"

Băsescu vrea unitate în Europa: "Să rămânem 27, nu 17, cât are zona euro"

de Mediafax    |    08 Dec 2011   •   13:57
Băsescu vrea unitate în Europa: "Să rămânem 27, nu 17, cât are zona euro"

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, in cadrul unui miting al Partidului Popular European, care se desfasoara la Marsilia, ca solutia pentru actuala criza economica este ca statele din UE sa ramana unite.

"Solutia pentru actuala criza este sa ramanem uniti. Sa ramanem 27 de membri in UE, si nu 17, cat are zona euro", a spus presedintele Basescu.

Anterior, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, anuntase ca doreste un acord privind disciplina bugetara la nivelul celor 27 de state membre UE, avertizand ca, daca nu se va ajunge la un consens, masurile vor fi aplicate doar in zona euro.

"Vrem cele 27 de state, dar, daca in interiorul celor 27 va fi un blocaj, vom trece la 17", a avertizat Sarkozy, care a reamintit, coinform AFP, ca Franta si Germania sunt favorabile unui acord la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, insa, in cazul unui esec, acordul va fi semnat doar cu cele 17 state membre ale zonei euro.

Franta si Germania le vor prezenta, joi seara, celor 27 de state UE un proiect comun de revizuire a tratatelor europene care ar inaspri considerabil disciplina bugetara.

×