x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bashar al-Assad AVERTIZEAZĂ: În caz de atacuri împotriva Siriei, "aşteptaţi-vă la orice!"

Bashar al-Assad AVERTIZEAZĂ: În caz de atacuri împotriva Siriei, "aşteptaţi-vă la orice!"

09 Sep 2013   •   15:35
Bashar al-Assad AVERTIZEAZĂ: În caz de atacuri împotriva Siriei, "aşteptaţi-vă la orice!"

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat luni SUA împotriva oricărui atac ce vizează regimul său, declarând că Washingtonul ar trebui să se aştepte la orice în cazul unei asemenea acţiuni, relatează AFP.

'Trebuie să vă aşteptaţi la orice', a afirmat Bashar al-Assad într-un interviu difuzat de CBS. 'Guvernul sirian nu este singurul actor în regiune. Există diferite părţi, diferite facţiuni, diferite ideologii', a adăugat el, fără a exclude chiar recurgerea la arme chimice dacă 'rebelii sau teroriştii din regiune sau orice alt grup deţin astfel de arme'.

Preşedintele sirian le-a cerut de asemenea aleşilor americani - care urmează să se pronunţe asupra unei rezoluţii ce autorizează atacuri în Siria - să 'ceară administraţiei dovezi' privind atacul chimic din 21 august comis în apropiere de Damasc. 'Lumea întreagă este dezamăgită de administraţia Obama', a menţionat preşedintele sirian, dând asigurări că aceasta nu deţine 'nici cea mai mică dovadă'. 'Speram că va fi diferită de administraţia Bush', a adăugat el.

Totodată, potrivit lui Assad, 'ruşii au dovezi cu totul diferite, care arată că rachetele au fost lansate din zone controlate de rebeli'.

Liderul sirian a mai insistat că un război nu ar aduce Americii 'niciun câştig politic sau economic şi niciun fel de reputaţie bună'. 'Este un război contrar intereselor Americii pentru că va duce la susţinerea Al-Qaida şi a celor care au ucis americani la 11 septembrie', a conchis el.

×
Subiecte în articol: bashar al assad conflict siria razboi