x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul acuză: Nu dorim să lovim spitale și ambulanțe. Sunt bastioane Hamas sub, în interiorul și în jurul spitalelor din Gaza

Israelul acuză: Nu dorim să lovim spitale și ambulanțe. Sunt bastioane Hamas sub, în interiorul și în jurul spitalelor din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   20:13
Israelul acuză: Nu dorim să lovim spitale și ambulanțe. Sunt bastioane Hamas sub, în interiorul și în jurul spitalelor din Gaza
Sursa foto: Hepta

Forțele de apărare israeliene (IDF) au acuzat Hamas că „exploatează sistematic spitalele” ca parte a mașinii sale de război, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a spus că Israelul lovește „pe baza informațiilor” și în conformitate cu dreptul internațional, adăugând: „Nu dorim să lovim spitale și ambulanțe”.

El a vorbit despre „bastioane Hamas” sub, în interiorul și în jurul a trei spitale din Gaza.

Hagari a declarat că spitalul Al-Shifa, cel mai mare din orașul Gaza, se află deasupra unui centru de comandă și control al Hamas.

De asemenea, el a prezentat înregistrări video cu ceea ce el a spus că a fost deschiderea unui tunel la spitalul Sheikh Hamad din Gaza. Alte imagini, potrivit acestuia, arată luptători Hamas trăgând asupra soldaților IDF din interiorul spitalului.

Hagari a mai spus că un alt spital din nordul Gaza a fost folosit ca sediu operațional. El a precizat că spitalul a fost construit deasupra unui „oraș subteran” format din rețele de tuneluri.

Israelul a fost criticat în ultima perioadă pentru presupusele lovituri asupra sau în apropierea infrastructurii medicale din Gaza.

Internetul și liniile telefonice sunt din nou întrerupte duminică seara în Fâșia Gaza

Este pentru a treia oară de la începutul războiului când Fâșia Gaza a suferit o întrerupere totală a comunicațiilor. Compania palestiniană de comunicații Paltel a anunțat că toate serviciile sale de comunicații și internet au fost întrerupte.

Grupul de susținere a accesului la internet NetBlocks.org a raportat o „nouă prăbușire a conectivității” în întreaga zonă.

„Am pierdut comunicarea cu marea majoritate a membrilor echipei UNRWA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției ONU pentru refugiați palestinieni, Juliette Touma, pentru The Associated Press. Prima întrerupere din Gaza a durat 36 de ore, iar cea de-a doua câteva ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gaza spitale bastioane Hamas