x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două persoane au murit la Beijing din cauza ploilor torențiale provocate de taifunul Doskuri

Două persoane au murit la Beijing din cauza ploilor torențiale provocate de taifunul Doskuri

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   18:00
Două persoane au murit la Beijing din cauza ploilor torențiale provocate de taifunul Doskuri

Autoritățile de la Beijing au decretat alertă maximă pentru pericolul de inundații și alunecări de teren. Cel puțin două persoane au murit la Beijing din cauza ploilor torențiale provocate de taifunul Doskuri.

Autoritățile de la Beijing au decretat alertă maximă (alertă roșie) pentru pericolul de inundații și alunecări de teren în capitală, care a fost afectată de ploile aduse de taifun.

„O mare parte din suburbii prezintă un risc ridicat de prăbușire, alunecări de teren și alunecări de teren”, se arată în nota autorităților.

Luni, în suburbiile vestice ale Beijingului, mașinile au fost luate de ape, în timp ce ploile neîncetate din weekend au transformat drumurile în râuri, provocând, pe lângă decesul a cel puțin două persoane, și blocarea a sute de persoane, în ciuda evacuărilor de peste noapte.

Sute de drumuri au fost inundate în capitala Chinei, iar videoclipurile postate de mass-media de stat arată vehicule pe jumătate scufundate în districtul Mentougou, trase de torenții care se deplasează cu viteză, anunță Reuters.

În afară de Beijing, ploile abundente au continuat să afecteze orașul vecin Tianjin, precum și provincia Hebei, într-o regiune de aproape mărimea Marii Britanii, în urma taifunului.

Trei dintre cele cinci râuri care alcătuiesc bazinul râului Hai au crescut luni la niveluri periculoase. Unele case au fost luate de râul Yongding, iar aproape 55.000 de oameni au fost evacuați din casele lor din orașul Baoding.

Doksuri a fost una dintre cele mai puternice taifunuri care au lovit China în ultimii ani și a provocat inundații pe scară largă în weekend în provincia sudică Fujian, determinând sute de mii de oameni să își părăsească locuințele.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: beijing doskuri