x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belarus: O femeie încă nu poate fi preşedintele SUA, consideră Aleksandr Lukaşenko

Belarus: O femeie încă nu poate fi preşedintele SUA, consideră Aleksandr Lukaşenko

11 Sep 2016   •   19:35
Belarus: O femeie încă nu poate fi preşedintele SUA, consideră Aleksandr Lukaşenko

O femeie încă nu poate fi preşedintele Statelor Unite, nici măcar o candidată "atât de experimentată" ca Hillary Clinton, dat fiind că societatea nord-americană nu este pregătită pentru aşa ceva, a declarat duminică şeful statului Belarus, Aleksandr Lukaşenko, transmite EFE. 

"Consider că societatea americană nu este pregătită să aleagă o femeie, nici măcar pe cineva atât de experimentat precum Clinton. Şi, probabil, nu va mai exista mult timp de acum încolo o altă candidată prezidenţială cu o asemenea pregătire ca ea", a apreciat Lukaşenko într-o conferinţă de presă. 

Liderul belarus consideră că Hillary Clinton este un om politic "foarte bine pregătit", dar că "neşansa ei este că SUA nu au ajuns încă la punctul în care să aleagă o femeie în funcţia de preşedinte", dat fiind că în această ţară "componenta militară este fundamentală". Liderul belarus, considerat de mulţi drept ultimul dictator din Europa, se îndoieşte că o femeie ar putea conduce o ţară "cu un potenţial militar enorm, servicii secrete, CIA şi tot restul". 

"Desigur, cunosc poziţia fostului preşedinte Bush, care a declarat că societatea este pregătită pentru a alege o persoană de culoare, dar nu o femeie. Asta s-a întâmplat acum aproape 10 ani. Şi împărtăşesc acest punct de vedere", a spus Lukaşenko, citat de agenţia oficială Belta. El a subliniat că în Belarus "există multe femei talentate, dar societatea noastră nu este pregătită să aleagă o femeie în funcţia de preşedinte". "Dacă am avea un preşedinte decorativ care doar primeşte invitaţi şi se duce în vizite, atunci am căuta o femeie frumoasă şi am alege-o", a spus el. 

De altfel, Lukaşenko a pariat pe victoria candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA, amintind că, în urmă cu două luni, Hillary Clinton îl devansa pe Trump cu 9 puncte procentuale, iar acum acesta o depăşeşte în sondaje. "Din multe motive, atât interne, cât şi externe, dacă se menţine (avantajul), Donald Trump va câştiga. Asta este părerea mea", a mai spus Lukaşenko, cunoscut pentru tendinţele sale autoritare, prietenia cu defunctul lider venezuelean Hugo Chavez şi admiraţia pentru URSS şi Stalin. AGERPRES

×