x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia a fost scoasă de pe lista gri a paradisurilor fiscale

Belgia a fost scoasă de pe lista gri a paradisurilor fiscale

27 Iul 2009   •   00:00

Belgia nu mai figurează pe lista 'gri' a paradisurilor fiscale a Organizaţiei pentru Cooperare şi dezvoltare Economică (OECD). Statul belgian a semnat cele 12 acorduri de schimburi de informaţii fiscale solicitate de OECD, potrivit unei versiuni actualizate a listei 'gri' a paradisurilor fiscale publicate de OECD.



Potrivit acestei liste, Belgia se alătură ţărilor care 'au pus substanţial în practică' normele fiscale ale OECD, informează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul Finanţelor din Belgia a anunţat şi el pe data de 16 iulie că respectă criteriile pentru a nu mai fi inclusă pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD, după ce a semnat o nouă serie de acorduri de schimburi de informaţii fiscale. Autorităţile de la Bruxelles au semnat astfel de acorduri cu un număr de 12 ţări, numărul minim solicitat de OECD (Luxemburg, Singapore, Insula Man, Saint-Marin, Insulele Seychelle, Danemarca, Franţa, Australia, Marea Britanie, Olanda, Monaco şi SUA ).

Belgia se alătură ţării vecine, Luxemburg, care a fost scoasă şi ea de pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD la data de opt iulie, după ce a semnat şi ea cele 12 acorduri de schimburi de informaţii fiscale solicitate de OECD.

În schimb, Elveţia figurează în continuare pe lista gri a paradisurilor fiscale a OECD în condiţiile în care până la această dată nu are semnat efectiv niciun acord de schimburi de informaţii fiscale în conformitate cu criteriile OECD.

Organizaţia pentru Cooperare şi dezvoltare Economică (OECD), a publicat această listă 'gri' a paradisurilor fiscale pe data de doi aprilie 2009, după un summit al liderilor G20 care au decis să facă presiuni asupra paradisurilor fiscale, ameninţând cu impunerea de sancţiuni. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe fiscale paradisurilor