x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benjamin Netanyahu este acuzat că ar fi manipulat criza coronavirusului

Benjamin Netanyahu este acuzat că ar fi manipulat criza coronavirusului

26 Iul 2020   •   18:00
Benjamin Netanyahu este acuzat că ar fi manipulat criza coronavirusului

Benjamin Netanyahu este acuzat că ar fi manipulat criza coronavirusului. Mii de israelieni s-au adunat, supăraţi de felul în care premierul a tratat criza coronavirusului. Principalul protest a avut loc chiar la reşedinţa lui Netanyahu din Ierusalim.

Premierul Istraelului este contestat de mii de cetăţeni pentru felul în care a gestionat criza coronavirusului. Protestele au avut loc sâmbătă seara în întreaga ţară, dar şi în faţa casei lui Benjanim Netanyahu.

Demostranţii au venit cu pancarde pe care scria „Eroare din 1933: Democraţia nu a fost găsită” şi au cerut demisia acestuia.

Primul val de infectări a fost controlat în Israel, dar după redeschidere, considerată a fi pripită, numărul celor infectaţi a crescut mult. Protestatarii spun că nici asistenţa financiară a guvernului nu a fost deajuns.

Ministrul securităţii Publice, Amir Ohana, vorbind despre protestele împotriva guvernului şi a premierului Netanyahu, a declarat că „există o probabilitate mare ca acestea să se termine cu sânge”.

Întrebat al cui sânge crede că va fi vărsat, Ohana nu a avut niciun răspuns.

„Demonstraţiile împotriva guvernului au fost mereu şi vor fi din totdeauna, acest lucru este în fine ceea ce numim seva democraţiei”, a declarat ministrul Securităţii Publice.

Protestele din Istrael vin în umbra procesului de corupţie al lui Netanyahu, reluat în această lună. El este acuzat de fraudă, abuz de încredere şi luare de mită într-o serie de scandaluri.

(sursa: Mediafax)

×