x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni Amazon până la 31 ianuarie anul viitor

Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni Amazon până la 31 ianuarie anul viitor

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   07:20
Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni Amazon până la 31 ianuarie anul viitor
Sursa foto: amazon.com

Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni Amazon până la 31 ianuarie anul viitor, arată un document oficial citat de Reuters. este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va vinde până la 50 de milioane de acțiuni ale firmei de retail online și servicii cloud în următorul an, potrivit unui document depus vineri de companie.

Titlurile au o valoare de 8,6 miliarde de dolari la prețul actual de 171,8 dolari pe acțiune.

Planul de vânzare, care este supus anumitor condiții, a fost adoptat la 8 noiembrie anul trecut și va fi finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport anual al companiei.

Acțiunile Amazon au încheiat vineri cu o creștere de aproape 8%, după ce greul comerțului electronic a raportat vânzări peste așteptări pentru trimestrul de sărbători, iar afacerea de cloud a semnalat câștiguri timpurii de pe urma funcțiilor bazate pe inteligența artificială.

Acestea au urcat cu peste 80% anul trecut, pe fondul unei creșteri mai ample a acțiunilor din domeniul tehnologiei.

Bezos a fondat Amazon în 1994. El a renunțat la funcția de director general și a preluat funcția de președinte executiv în 2021. În prezent, este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bezos acţiuni amazon