x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bhutan reduce taxa enormă aplicată vizitatorilor pentru a stimula turismul

Bhutan reduce taxa enormă aplicată vizitatorilor pentru a stimula turismul

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   07:00
Bhutan reduce taxa enormă aplicată vizitatorilor pentru a stimula turismul
Sursa foto: Hepta

Regatul Bhutan din Himalaya va reduce la jumătate taxa zilnică de 200 de dolari pe care o percepe turiștilor. Măsura are scopul de a stimula sectorul turistic afectat în timpul pandemiei COVID-19.

„Taxa de dezvoltare durabilă” în valoare de 200 de dolari pentru fiecare vizitator, pe zi, a fost impusă în septembrie, anul trecut, la finalul restricțiilor COVID. Anterior, taxa avea valoarea de 65 de dolari, iar autoritățile au justificat majorarea prin măsurile de protejare a mediului.

Înjumătățirea taxei se va face deoarece încasările din turism nu s-au revigorat în ultimul an. Noua taxă de 100 de dolari pe noapte se va aplica din septembrie cel puțin patru ani, a anunțat guvernul. Astfel, autoritățile speră să majoreze contribuția turismului la bugetul național de la 5% la 20%.

De-a lungul anilor Bhutan a fost un regat izolat. Țara s-a deschis turiștilor în 1974, când a primit 300 de vizitatori. În 2019, numărul turiștilor a ajuns la 315.600. Localnicii sunt rezervați în ceea ce privește turismul în masă și, pe lângă taxa impusă turiștilor, există mai multe interdicții privind accesul în zonele considerate sfinte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bhutan taxa turistica