x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden le-a spus guvernatorilor democraţi că s-a supus unui control medical după dezbatere

Biden le-a spus guvernatorilor democraţi că s-a supus unui control medical după dezbatere

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   23:45
 Biden le-a spus guvernatorilor democraţi că s-a supus unui control medical după dezbatere
Sursa foto: Hepta

Preşedintele american Joe Biden le-a spus celor peste 20 de guvernatori democraţi cu care s-a întâlnit în privat miercuri seară - unii dintre ei în formă virtuală - că a fost supus unui control medical după dezbaterea de săptămâna trecută cu Donald Trump şi că este bine, a relatat presa locală, citată joi de EFE.

Reţeaua ABC News şi ziarul Politico, citând surse familiare cu discuţiile de la acea întâlnire, au relatat joi despre conversaţia pe care Biden a avut-o cu guvernatorii în care au vorbit despre condiţia fizică şi starea de sănătate ale preşedintelui democrat.

Potrivit Politico, întâlnirea de o oră a fost motivată de preocupările tot mai mari cu privire la viabilitatea politică a lui Biden înaintea cursei prezidenţiale, după dezbaterea publică de săptămâna trecută cu rivalul său, republicanul Donald Trump, în care preşedintele a părut uneori confuz şi neatent.

Întâlnirea, organizată în grabă de Casa Albă, a avut loc la câteva ore după ce purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a evitat întrebările directe ale reporterilor care voiau să ştie dacă preşedintele a fost supus vreunui tip de control medical după dezbaterea cu Trump.

Comentariul lui Biden la întâlnire, potrivit unei persoane apropiate preşedintelui, s-a referit la un scurt control efectuat de un medic de la Casa Albă în zilele de după dezbatere, din cauza simptomelor persistente de răceală de care suferea, citează Politico.

Examenul medical, a adăugat persoana care a cerut să nu fie identificată, a fost scurt şi nu a inclus niciun test important.
 

×
Subiecte în articol: biden control medical dezbatere