x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden îndeamnă alegătorii lui Haley să-l susțină după ce ea a renunțat la cursa pentru Casa Albă

Biden îndeamnă alegătorii lui Haley să-l susțină după ce ea a renunțat la cursa pentru Casa Albă

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   19:41
Biden îndeamnă alegătorii lui Haley să-l susțină după ce ea a renunțat la cursa pentru Casa Albă
Sursa foto: Hepta

Președintele american, Joe Biden, a făcut apel la alegătorii lui Nikki Haley să îl susțină în alegerile din noiembrie. Asta după ce ultimul rival al lui Donald Trump a renunțat la cursa electorală. Miercuri, Nikki Haley a decis să iasă din competiția pentru nominalizarea republicanilor la Casa Albă.

Biden a declarat că Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud, este dispusă să spună adevărul despre Trump, inclusiv "haosul care îl urmează întotdeauna" și "incapacitatea sa de a vedea binele și răul", notează Reuters.

"Donald Trump a spus că nu-i vrea pe susținătorii lui Nikki Haley. Vreau să fiu clar: există loc pentru ei în campania mea", a spus Biden.

"Știu că sunt multe lucruri asupra cărora nu vom fi de acord. Dar în ceea ce privește chestiunile fundamentale legate de păstrarea democrației americane, de apărarea statului de drept, de tratarea reciprocă cu decență, demnitate și respect, de păstrarea NATO și de a ține piept adversarilor Americii, sper și cred că putem găsi un teren comun", a arătat Biden.

Haley, ai cărei alegători au fost de obicei republicani moderați și independenți, a făcut acest anunț într-un discurs în Charleston, la o zi după ce Trump a învins-o categoric în 14 din cele 15 competiții republicane pentru nominalizare.

Ieșirea ei din cursa electorală e semnul că Trump va fi candidatul Partidului Republican într-o revanșă cu Biden, relatează sursa citată.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: biden haley alegeri sua