x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden va vorbi despre încetarea focului între Israel și Hamas, doar după eliberarea ostaticilor

Biden va vorbi despre încetarea focului între Israel și Hamas, doar după eliberarea ostaticilor

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2023   •   10:00
Biden va vorbi despre încetarea focului între Israel și Hamas, doar după eliberarea ostaticilor
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că orice discuție despre o încetare a focului în Gaza ar putea avea loc doar dacă Hamas va elibera toți ostaticii capturaţi de Israel în atacul din 7 octombrie.

"Ar trebui să eliberăm acei ostatici și apoi putem discuta", a declarat Biden la un eveniment de la Casa Albă, întrebat dacă ar susține un acord "ostatici contra încetarea focului", notează AFP.

Biden și-a cerut apoi scuze pentru că a trebuit să părăsească evenimentul pentru a-și promova programul economic înainte de alegerile de anul viitor, spunând că a trebuit să meargă la Sala de situații de la Casa Albă pentru "o altă problemă de care trebuie să mă ocup".

Comentariile sale au venit la scurt timp după ce Hamas a declarat că a eliberat alte două femei ostatice răpite din Israel.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a salutat „eliberarea a două cetățene israeliene ținute ostatice de Hamas".

"Continuăm să facem tot posibilul pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor rămași în Gaza", a declarat Sullivan pe X, fostul Twitter.

Luni, Israelul a mărit numărul ostaticilor confirmați la 222 de persoane capturate atunci când bărbați înarmați ai Hamas au trecut granița și au atacat comunități de kibbutz, orașe și baze militare din sudul Israelului.

Oficialii israelieni spun că militanții Hamas au ucis 1.400 de persoane în cel mai grav atac din istoria țării.

Israelul a ripostat cu bombardamente violente, despre care autoritatea sanitară din Gaza, condusă de Hamas, spune că a ucis peste 5.000 de persoane.

De asemenea, Biden a vorbit despre o convorbire telefonică pe care a avut-o duminică cu Papa Francisc despre conflictul dintre Israel și Hamas și despre situația umanitară din Gaza.

"Papa și cu mine suntem pe aceeași lungime de undă, a fost foarte, foarte, foarte interesat de ceea ce facem", a spus Biden.

Biden a spus că i-a "expus care este planul de bătaie" în ceea ce privește sprijinul SUA pentru Israel.

"Papa a fost în toate privințele de acord", a adăugat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Israel