x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden și emirul din Qatar au discutat despre necesitatea unui acord de încetare a focului în Gaza

Biden și emirul din Qatar au discutat despre necesitatea unui acord de încetare a focului în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    29 Feb 2024   •   23:56
Biden și emirul din Qatar au discutat despre necesitatea unui acord de încetare a focului în Gaza
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden și emirul Tamim Bin Hamad Al-Thani al Qatarului au discutat despre „incidentul tragic și alarmant” din Gaza și despre necesitatea unui acord de încetare a focului a declarat joi Casa Albă.

„Ambii lideri au deplâns pierderea de vieți civile și au fost de acord că acest incident a subliniat urgența de a încheia negocierile cât mai curând posibil și de a extinde fluxul de asistență umanitară în Gaza”, a precizat Casa Albă într-un comunicat, scrie CNN.

Peste 100 de persoane au fost ucise, potrivit oficialilor palestinieni, care susțin că trupele israeliene au deschis focul în timp ce civili palestinieni se adunau în jurul camioanelor cu ajutoare alimentare.

Biden și Al-Thani au discutat, de asemenea, despre eforturile de eliberare a ostaticilor.

„Ei au fost de acord că Hamas ar trebui să elibereze fără întârziere ostaticii pe care îi deține”, a transmis Casa Albă. „Liderii au subliniat că eliberarea ostaticilor ar avea ca rezultat o încetare imediată și susținută a focului în Gaza pe o perioadă de cel puțin șase săptămâni. Ei au făcut un schimb de opinii cu privire la modul în care o astfel de perioadă prelungită de calm ar putea fi apoi transformată în ceva mai durabil”.

Cei doi au discutat, de asemenea, despre acordarea de mai multă asistență umanitară în Gaza.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: biden Tamim Bin Hamad Al-Thani