x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden susţine că e mulţumit de rezultatul alegerilor, dar e pregătit să colaboreze cu republicanii

Biden susţine că e mulţumit de rezultatul alegerilor, dar e pregătit să colaboreze cu republicanii

10 Noi 2022   •   07:22
Biden susţine că e mulţumit de rezultatul alegerilor, dar e pregătit să colaboreze cu republicanii
Sursa foto: Hepta

Preşedinele SUA, Joseph Biden, a declarat că rezultatul scrutinului parlamentar este "bun" pentru starea democraţiei şi a admis că probabil va fi nevoit să colaboreze cu liderii republicani, în contextul în care Partidul Democrat probabil va pierde majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

"Presa şi analiştii politici anticipau un val uriaş pro-republican, dar nu s-a întâmplat. Ştiu că probabil aţi fost nemulţumiţi de optimismul meu obsesiv, dar m-am simţit bine pe parcursul întregului proces", a afirmat Joseph Biden, admiţând însă că rezultatele finale nu se cunosc încă.

"Cred că ziua alegerilor a fost o zi bună pentru democraţie, o zi bună pentru America. Cetăţenii americani s-au pronunţat, acest lucru arată că suntem o democraţie. Scrutinul s-a derulat fără interferenţa nimănui", a afirmat preşedintele SUA.

Biden a subliniat că înţelege "frustrarea" alegătorilor. "Alegătorii au indicat clar că încă sunt frustraţi. Înţeleg. Înţeleg că au fost ani foarte dificili în ţara noastră pentru foarte mulţi oameni", a subliniat preşedintele.

"Sunt pregătit să colaborez cu colegii mei republicani. Cetăţenii americani au semnalat clar că se aşteaptă ca republicanii să fie pregătiţi şi ei să colaboreze cu mine. În materie de politică externă, eu sper că vom continua abordarea bipartizană în contracararea agresiunii Rusiei în Ucraina", a subliniat Biden.

Partidul Democrat, al preşedintelui Biden, probabil va pierde majoritatea în Camera Reprezentanţilor, conform proiecţiilor realizate pe baza datelor electorale din acest moment.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri SUA midterms jo biden