x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden va discuta cu premierul indian pe fondul criticilor aduse importurilor de țiței rusesc

Biden va discuta cu premierul indian pe fondul criticilor aduse importurilor de țiței rusesc

11 Apr 2022   •   09:00
Biden va discuta cu premierul indian pe fondul criticilor aduse importurilor de țiței rusesc
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Joe Biden, se va întâlni virtual luni cu omologul său, premierul indian Narendra Modi, se arată într-un comunicat al Casei Albe, relatează Reuters. Cei doi urmează să discute o serie de probleme, inclusiv pandemia și economia globală.

În declarație se precizează că Biden va "continua, de asemenea, consultările strânse cu privire la consecințele războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și la atenuarea impactului destabilizator al acestuia asupra aprovizionării globale cu alimente și a piețelor de mărfuri".

Rusia caută noi piețe de desfacere pentru petrolul său, în condițiile în care sancțiunile occidentale înăspresc economia țării, iar India s-a folosit de acest petrol la preț foarte redus și a cumpărat aproximativ șase milioane de barili, potrivit unor estimări.

Guvernul indian a descris acest lucru ca fiind "literalmente o picătură, într-o găleată mai mare" a importurilor sale de petrol la nivel global.

Acest lucru vine în contextul în care Daleep Singh, consilierul adjunct pentru securitate națională al SUA, care a vizitat recent Delhi, a declarat că SUA nu va stabili nicio "linie roșie" pentru importurile de energie ale Indiei din Rusia, dar nu dorește să vadă o "accelerare rapidă" a achizițiilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden