x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţ tragic în Filipine după trecerea taifunului Haiyan: peste 5.200 de morţi şi 1.600 de dispăruţi

Bilanţ tragic în Filipine după trecerea taifunului Haiyan: peste 5.200 de morţi şi 1.600 de dispăruţi

22 Noi 2013   •   18:37
Bilanţ tragic în Filipine după trecerea taifunului Haiyan: peste 5.200 de morţi şi 1.600 de dispăruţi

Taifunul Haiyan, care a afectat arhipelagul Filipine în urmă cu două săptămâni, s-a soldat cu moartea a peste 5.200 de persoane, acesta fiind bilanţul tragic al uneia dintre cele mai mari catastrofe naturale din istoria recentă a ţării.

Mai mult, 1.611 persoane sunt în continuare date dispărute, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Consiliului naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale, Reynaldo Balido.

Haiyan, unul dintre cele mai violente taifunuri care a atins vreodată uscatul, a fost însoţit de rafale de vânt de peste 300 de kilometri pe oră, care au ras zeci de sate în centrul Filipinelor.

Ultimul bilanţ include 1.200 de morţi faţă de precedentul şi a fost întocmit după ce numeroase localităţi au reuşit abia acum să trimită primele rapoarte oficiale, a precizat Balido.

Peste patru milioane de persoane au fost strămutate, mai ales pe insulele Samar şi Leyte, sărace şi în general agricole.

Arhipelagul Filipine, situat atât în zona de formare a ciclonilor tropicali, cât şi pe Cercul de Foc al Pacificului, este frecvent afectat de catastrofe naturale devastatoare.

În 1976, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 7,9 s-a soldat cu 5.000-8.000 de morţi pe Insula Mindanao, în sud.

×
Subiecte în articol: bilanţ Haiyan loveste Filipine