x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul victimelor atacului de la New York a ajuns la 29 de persoane rănite

Bilanțul victimelor atacului de la New York a ajuns la 29 de persoane rănite

13 Apr 2022   •   15:37
Bilanțul victimelor atacului de la New York a ajuns la 29 de persoane rănite

Bilanţul atacului armat produs, marţi, la metroul din New York a ajuns la 29 de răniţi, dintre care 5 persoane se află în stare critică, conform informaţiilor actualizate de autorităţile americane.

"În acest moment, nu cunoaştem motivaţia suspectului. Acest individ a urcat într-un tren de metrou şi a recurs la violenţă", a declarat comisarul de poliţie Keechant Sewell, citat de ABC News.

În total, 29 de persoane au fost rănite în atac, dintre care 10 au plăgi produse prin împuşcare, iar restul s-au intoxicat cu fum, după ce atacatorul a utilizat grenade fumigene. 5 dintre persoanele împuşcate sunt în stare critică.

Autorităţile americane continuă operaţiunile de căutare a suspectului şi nu exclud posibilitatea ca acesta să fi avut complici.

Bilanţul prezentat anterior de autorităţile americane era de 16 răniţi.

Incidentul a avut loc, marţi, în staţia de metrou din apropierea Străzii 36, în cartierul Sunset Park din Brooklyn. Unele persoane au fost împuşcate pe platforma staţiei de metrou, iar altele într-un vagon, în timp ce trenul se deplasa spre staţia de metrou din zona Greenwood Heights. În momentul comiterii atacului, individul purta o vestă de culoare verde, specifică muncitorilor de pe şantiere de construcţii, şi o mască de gaze. Dispozitivele explozive artizanale depistate de autorităţi nu erau funcţionale.

 

×
Subiecte în articol: atac new york