x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton a fost externat din spital

Bill Clinton a fost externat din spital

12 Feb 2010   •   00:00
Bill Clinton a fost externat din spital
Sursa foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Fostul preşedinte american, Bill Clinton a părăsit spitalul din New York, unde a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord, au anunţat mai multe posturi de televiziune americane, citate de AFP.



CNN a informat că, în cursul zilei de joi, Bill Clinton a fost internat de urgenţă în spital, fiind supus unei intervenţii chirurgicale de angioplastie coronariană.

Ştirea a fost confirmată de unul din consilierii lui Clinton care a anunţat că fostul preşedinte american a fost internat în spital, la indicaţia medicului său cardiolog, după ce a acuzat dureri în zona pieptului.

Clinton a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord în urma căreia i-au fost introduse două stenturi într-una din arterele coronare. Stentul este un tub de dimensiuni reduse utilizat pentru a redeschide şi menţine circulaţia într-un vas de sânge obturat.

Conform aceleiaşi surse starea de sănătate a lui Clinton este bună, acesta exprimându-şi speranţa că se va putea ocupa din nou, şi cât mai curând, de coordonarea eforturilor de ajutorare şi reconstrucţie în Haiti.

Soţia lui Clinton, secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, a părăsit Casa Albă, după o întâlnire în Biroul Oval, îndreptându-se cître New York. Fiica celor doi, Chelsea, s-a aflat tot timpul alături de tatăl său.

Apropiaţi ai lui Clinton au declarat pentru CNN că ritmul său de lucru nu a ţinut cont de sfaturile care îi indicau să trateze cu mai multă atenţie starea sa de sănătate. "Deşi se apropie de pensie, continua să se comporte ca şi cum ar mai avea 30 de ani", au declarat unul dintre apropiaţi. 

Clinton, în vârstă de 63 de ani, a suferit o operaţie de by-pass în 2004.

×
Subiecte în articol: externe