x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bisexualitatea s-a triplat în ultimele trei decenii în America

Bisexualitatea s-a triplat în ultimele trei decenii în America

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2023   •   09:00
Bisexualitatea s-a triplat în ultimele trei decenii în America
Sursa foto: Hepta

Numărul persoanelor din Statele Unite care se identifică ca fiind bisexuale s-a triplat de la sfârșitul anilor 1980, potrivit unui nou studiu.

Studiul, publicat în Journal of Sex Research, a analizat datele reprezentative la nivel național din cadrul General Social Survey (GSS), realizat de National Opinion Research Center de la Universitatea din Chicago, între 1989 și 2021.

Acesta a arătat că 3,1% dintre respondenții din eșantioanele de sondaj din perioada 1989-1994 au raportat că au avut atât parteneri de sex masculin, cât și de sex feminin de la vârsta de 18 ani.

Această cifră a crescut la 9,3 la sută în eșantioanele din 2012-2018 și la 9,6 la sută în eșantionul din 2021.

Cu toate acestea, ratele de bisexualitate adevărată au crescut de aproape 4 ori.

Bisexualitatea ca orientare sexuală a fost raportată de 1,2% dintre respondenți între 2004 și 2010, și a crescut la 4,5% în eșantionul din 2021.

Autorii cercetării, Martin Monto și Sophia Neuweiler, au remarcat că explozia ratelor de bisexualitate ar putea fi legată de o dorință crescută de a o recunoaște.

Big Think susține, de asemenea, că ratele de bisexualitate par să continue să crească, cele mai recente date arătând că șase la sută dintre respondenții cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani se identifică ca fiind bisexuali, în comparație cu mai puțin de două procente dintre cei de peste 40 de ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bisexualitate triplat