x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken și Netanyahu s-au adăpostit într-un buncăr din Tel Aviv

Blinken și Netanyahu s-au adăpostit într-un buncăr din Tel Aviv

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   21:32
Blinken și Netanyahu s-au adăpostit într-un buncăr din Tel Aviv
Sursa foto: Hepta

Antony Blinken și Benjamin Netanyahu s-au adăpostit, luni, într-un buncăr, în timpul unei alerte aeriene, potrivit Bloomberg.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și secretarul de stat SUA Antony Blinken s-au adăpostit pentru scurt timp într-un buncăr în timp ce sirenele au avertizat un atac cu rachete în Tel Aviv

Blinken și Netanyahu s-au întâlnit cu înalți oficiali israelieni când sirenele au pornit în apropierea biroului premierului pentru a avertiza despre un atac cu rachete.

Personalul Departamentului de Stat și reporterii care însoțeau delegația au fost, de asemenea, dirijați pe o scară care i-au dus în adâncul clădirii până când sirenele s-au oprit și ordinul de adăpost a fost ridicat.

Antony Blinken a făcut un turneu fulger prin șase țări arabe, cu scopul de a preveni declanșarea unui conflict regional mai amplu și se află pentru a doua oară în Israel, în decurs de patru zile.

Vizitele par să fi avut un oarecare succes. Un acord încheiat la Cairo ar putea să le permită cetățenilor străini să iasă din Gaza prin punctul de trecere Rafah în schimbul intrării în Fâșie a ajutorului umanitar.

SUA au subliniat sprijinul deplin acordat Israelului în urma atacurilor Hamas, dar în ultimele zile au îndemnat liderii israelieni să dea dovadă de reținere în timp ce se pregătesc să lanseze o ofensivă terestră.

(sursa: Mediafax)

 

×