x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken spune că incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis

Blinken spune că incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   21:30
Blinken spune că incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis
Sursa foto: Hepta

Incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis, spune secretarul de stat american Antony Blinken, după vizita pe care a avut-o în China. Incidentul a dus la afectarea relațiilor dintre SUA și China.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că incidentul balonului-spion cu China „ar trebui închis”, într-un interviu pentru MSNBC postat online marți și citat de Reuters.

„Am făcut ceea ce trebuia să facem pentru a ne proteja interesele, am spus ceea ce trebuia să spunem și am clarificat ceea ce trebuia clarificat în ceea ce privește faptul că acest lucru nu se va mai întâmpla. Așa că, atâta timp cât nu se întâmplă, acest capitol ar trebui închis”, a declarat Antony Blinken în interviul video acordat MSNBC.

Preşedintele chinez, Xi Jinping, şi secretarul de Stat american, Antony Blinken, au pledat luni, la Beijing, pentru depăşirea disensiunilor şi îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre China şi Statele Unite.

Antony Blinken s-a întâlnit luni, la Beijing, cu ministrul chinez de Externe, Qin Gang, şi cu Wang Yi, directorul Oficiului pentru Afaceri Externe din cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist chinez.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: blinken spionaj China