x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bloomberg: Unul dintre directorii GM părăseşte compania, la numai opt zile de la numire

Bloomberg: Unul dintre directorii GM părăseşte compania, la numai opt zile de la numire

10 Dec 2009   •   00:00

Michael D. Richards, directorul mărcilor Buick şi GMC din cadrul General Motors (GM), părăseşte grupul la numai opt zile de la numire, au declarat pentru Bloobmerg două surse apropiate discuţiilor.



Richards, fost director al mărcilor Lincoln şi Mercury în cadrul Ford, a fost angajat la GM pe 1 decembrie, în ziua demiterii directorului general Fritz Henderson. Preşedintele grupului, Ed Whitacre, a preluat postul vacant de CEO şi a anunţat ulterior că vrea să restructureze "din rădăcini" conducerea GM, pentru a "scăpa de o cultură învechită".
GM nu a desemnat încă un înlocuitor pentru Richards, spun sursele citate.

Plecarea acestuia reprezintă un semnal că Whitacre îşi va putea adănci influenţa în conducerea grupului, notează Bloomberg.
Agenţia Reuters aprecia săptămâna trecută, după consultarea mai multor analişti, că Whitacre intenţionează să conducă autoritar compania, pentru o perioadă lungă de timp.

Whitacre, preşedinte al GM din iulie, după ce grupul a ieşit din falimentul sponsorizat de stat, a desemnat săptămâna trecută noi directori pentru mai multe divizii, inclusiv operaţiunile din America de Nord şi din Europa.

El a declarat, marţi, că directorii executivi proaspăt numiţi "nu au mult timp la dispoziţie să dea rezultate".
Contactat de Bloomberg, un purtător de cuvânt al GM a refuzat să comenteze informaţiile privind plecarea lui Richards.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe