x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BMW construieşte o nouă fabrică în Marea Britanie, pentru modele Mini electrice

BMW construieşte o nouă fabrică în Marea Britanie, pentru modele Mini electrice

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   00:20
BMW construieşte o nouă fabrică în Marea Britanie, pentru modele Mini electrice
Sursa foto: Hepta

BMW va face o investiţie de mai multe milioane de lire sterline în producţia de modele Mini electrice în Marea Britanie, o mişcare care asigură 4.000 de locuri de muncă, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Ministrul afacerilor, Kemi Badenoch, va vizita o fabrică Mini din Oxford pentru a anunţa investiţia, despre care guvernul a spus că a fost realizată în urma unui „angajament şi sprijin guvernamental extins”.

Guvernul nu a oferit o cifră, dar a spus că aceasta va duce investiţiile totale în sectorul auto la peste 6 miliarde de lire sterline (7,48 miliarde de dolari) în ultimii ani.

„Investiţia BMW este un alt exemplu strălucitor al modului în care Marea Britanie este cel mai bun loc pentru a construi maşinile viitorului”, a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Aceasta vine la mai puţin de două luni după ce compania indiană Tata a declarat că va investi 4 miliarde de lire sterline într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Marea Britanie pentru a aproviziona fabrica sa, Jaguar Land Rover, o mişcare considerată vitală pentru supravieţuirea industriei auto britanice în era electrică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: BMW mini fabrica electrice