Bărbatul în vârstă de 34 de ani, care fusese recent în Guineea Ecuatorială, a primit vești bune de la medici, dar va fi testat din nou în următoarele săptămâni, au anunțat autoritățile.
El a fost transferat de la un spital privat la o unitate de izolare la Spitalul La Fe din Valencia.
Trei membri ai personalului sanitar care îl tratează pe bărbat au fost și ei izolați ca măsură de precauție, au precizat autoritățile.
Virusul Marburg poate avea o rată de mortalitate de până la 88%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a-l trata.
Guineea Ecuatorială a pus în carantină peste 200 de persoane și a restricționat circulația pe 13 februarie în provincia sa Kie-Ntem, unde a fost detectată pentru prima dată febra hemoragică.
Mica țară din Africa Centrală a raportat până în prezent nouă decese și 16 cazuri suspecte. Acestea au simptome precum febra, oboseala, vărsăturile cu sânge și diaree, potrivit OMS.
Autoritățile cameruneze au detectat două cazuri suspecte de boala Marburg pe 13 februarie în Olamze, o localitate situată la granița cu Guineea Ecuatorială. Imediat, autoritățile cameruneze au restricționat circulația de-a lungul frontierei cu țara vecină.
(sursa: Mediafax)