x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre cele mai bogate state europene nu mai ştie cum să îşi ţină miliardarii în ţară

Unul dintre cele mai bogate state europene nu mai ştie cum să îşi ţină miliardarii în ţară

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   22:00
Unul dintre cele mai bogate state europene nu mai ştie cum să îşi ţină miliardarii în ţară

După doi ani în care miliardarii norvegieni au fugit în Elveţia pentru a scăpa de taxe, guvernul ia măsuri. Norvegia a dat undă verde unei legi care instituie o nouă taxă destinată super-bogaţilor care vor să plece cu banii din ţară.

În acest fel, guvernul norvegian vrea să colecteze mai mulţi bani de la cei mai bogaţi dintre cetăţenii săi, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Miliardarii care vor să plece din ţară trebuie să achite taxa în maxim 12 ani. Legea vine şi pentru a repara o „portiţă de scăpare” prin care cei mai avuţi dintre norvegieni puteau fenta sistemul fiscal şi puteau evita taxarea, pentru că anterior nu exista un termen limită pentru plata impozitului.

Taxa de ieşire din ţară ar putea porni de la 47.000 de dolari, însă dezbaterile privind pragul de impozitare încă nu s-au încheiat. Cei care pleacă pot plăti imediat impozitul pe câştigurile de capital, fără dobândă în primii 12 ani sau cu dobândă după perioada de 12 ani.

„Guvernul vrea să se asigure că sumele care sunt acumulate în timp ce locuiesc în Norvegia sunt efectiv impozitate aici şi că taxa este plătită.Este corect şi important atât pentru încrederea în sistemul fiscal, cât şi în comunitate” a declarat ministrul de Finanţe Trygve Slagsvold Vedum.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Norvegia miliardari