x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un expert ONU avertizează asupra riscurilor de boli psihice pentru locuitorii din Gaza

Un expert ONU avertizează asupra riscurilor de boli psihice pentru locuitorii din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   21:45
Un expert ONU avertizează asupra riscurilor de boli psihice pentru locuitorii din Gaza

Raportorul special al ONU pentru dreptul la sănătate, Tlaleng Mofokeng, avertizează că există riscul ca bolile psihice să se manifeste peste ani în rândul locuitorilor din Gaza din cauza conflictului de acum.

Un expert al Națiunilor Unite a avertizat luni că există riscul ca bolile psihice să se manifeste peste ani în rândul locuitorilor din Gaza din cauza conflictului actual.

"Desigur, vedem rănile fizice și, pentru că sunt fizice, se poate aprecia gravitatea lor", a declarat Tlaleng Mofokeng, raportor special al ONU pentru dreptul la sănătate. "Dar suferința psihică acută se va transforma apoi în anxietate și alte tipuri de boli psihice", a adăugat Mofokeng, potrivit Reuters.

În februarie, UNICEF a declarat că a estimat că 17.000 de copii din Gaza sunt neînsoțiți sau au fost separați de familiile lor în timpul conflictului și că aproape toți copiii din enclavă au nevoie de sprijin pentru sănătate mintală. Însă sistemul de sănătate din Gaza ”a fost complet distrus", a mai arătat Mofokeng.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: boli psihice gaza