x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bolile perioadei victoriene reapar în Marea Britanie

Bolile perioadei victoriene reapar în Marea Britanie

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   22:45
Bolile perioadei victoriene reapar în Marea Britanie

Marea Britanie se confruntă cu o creştere a cazurilor de scabie, rujeolă şi tuse convulsivă, iar datele recente ale NHS (Serviciul naţional de sănătate) arată o creştere semnificativă a diagnosticelor şi spitalizărilor pentru aceste boli, scrie Mirror.

Scabia, cauzată de acarieni care se infiltrează în piele, nu este, în general, ameninţătoare pentru viaţă şi este tratabilă cu creme, dar erupţia pe care o provoacă este intens pruriginoasă şi neplăcută. Cazurile acestei afecţiuni au crescut cu 66%, înregistrându-se peste 5.600 de cazuri, afectând în special Yorkshire şi alte zone.

Între timp, rujeola şi tusea convulsivă au înregistrat creşteri drastice, cu spitalizări din cauza rujeolei crescute de cinci ori, ajungând la peste 2.300, iar cazurile de tuse convulsivă aproape s-au triplat, atingând peste 1.600.

Experţii în sănătate leagă această creştere a bolilor prevenibile de sărăcie şi de scăderea ratelor de vaccinare. Gwen Nightingale, director adjunct la Health Foundation, subliniază că familiile cu venituri scăzute se confruntă cu provocări precum condiţii de locuit precare, lipsa accesului la alimente nutritive şi stres crescut, toate contribuind la o stare de sănătate precară. Health Foundation solicită guvernului să abordeze problemele de sănătate legate de sărăcie, asigurând familiilor acces la locuinţe accesibile şi venituri stabile.

Creşterea cazurilor de rujeolă este deosebit de îngrijorătoare pentru Autoritatea Serviciului de Sănătate din Regatul Unit, care avertizează că ar putea semnala o scădere a ratelor naţionale de vaccinare.

Pe lângă rujeolă, mulţi copii nu sunt protejaţi împotriva altor boli prevenibile, cum ar fi tusea convulsivă, meningita, difteria şi poliomielita. Steve Russell, directorul NHS pentru vaccinare şi screening, a subliniat că vaccinurile reprezintă cea mai eficientă măsură de protecţie, îndemnând părinţii să verifice înregistrările de vaccinare ale copiilor şi să programeze orice vaccin lipsă la medicul de familie. El a accentuat că vaccinurile salvează vieţi şi previn mii de spitalizări anual, subliniind rolul lor esenţial în sănătatea publică.

(sursa: Mediafax)

×