x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombă descoperită într-un autocar cu români la bord!

Bombă descoperită într-un autocar cu români la bord!

19 Mai 2015   •   10:00
Bombă descoperită într-un autocar cu români la bord!
Sursa foto: Foto: RTL.hu

O bombă artizanală a fost descoperită într-un autocar plin cu pasageri, care efectua o cursă de la Praga (Cehia) către Varna (Bulgaria).

Autocarul era înmatriculat în Bulgaria, iar la bordul vehiculului, care urma să traverseze România, se aflau şi şase cetăţeni români, relatează site-ul Novinite.com, citat de observator.tv.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază la Budapesta, în Ungaria, potrivit companiei de transport Omega Group, citată de postul de televiziune bTV. Dispozitivul exploziv a fost descoperit într-un bagaj care nu aparţinea nici unuia dintre pasagerii aflaţi la bordul autocarului.

Bomba, care era amplasată într-o canistră cu combustibil, a fost descoperită întâmplător, după ce şoferul autocarului a simţit un miros ciudat şi s-a dus să verifice compartimentul de bagaje. El a descoperit canistra, care era aşezată alături de bagajele obişnuite ale pasagerilor şi se vărsase. O echipă de genişti a fost chemată, iar pasagerii au fost evacuaţi şi transferaţi într-un alt autocar, cu care au ajuns luni dimineaţă la Varna.

Pasagerul care ar fi amplasat bomba în autocar este un cetăţean ceh sau slovac, a afirmat managerul companiei Omega Group, Dragomir Petkov, într-un interviu pentru bTV. Acesta avea un bilet de la Praga către Bratislava, dar a coborât la Brno (Cehia) şi nu s-a mai întors la autocar.

În autocar erau 34 de pasageri, iar traseul autocarului includea traversarea teritoriilor Cehiei, Slovaciei, Ungariei, României şi Bulgariei. Incidentul este investigat de autorităţile din Cehia, Slovacia, Ungaria şi România.

Potrivit unor surse citate de site-ul HungaryToday.hu, complotul terorist ar putea fi opera organizaţiei sunnite Stat Islamic, activă în Irak, Siria şi Libia. Expertul bulgar Ivan Boiajiev afirmă, potrivit site-ului Novinite.com, că dispozitivul exploziv artizanal găsit în autocar este similar cu bombe folosite în alte atacuri.

×
Subiecte în articol: autocar bombă varna bulgaria turişti turism