x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombele dublului atentat de la Boston au fost realizate folosindu-se şi ghirlande de Crăciun

Bombele dublului atentat de la Boston au fost realizate folosindu-se şi ghirlande de Crăciun

de Agerpres    |    23 Mai 2014   •   17:47
Bombele dublului atentat de la Boston au fost realizate folosindu-se şi ghirlande de Crăciun

Bombele dublului atentat de la Boston din 2013 sunt "relativ sofisticate", cu fitiluri din ghirlandele de Crăciun şi detonatoare confecţionate din componente de automobile, au precizat procurorii americani în cadrul unor noi documente, potrivit AFP.

Acest dublu atentat petrecut în apropierea liniei de sosire a celebrului maraton de la Boston, în Massachusetts (nord-est), s-a soldat cu 3 morţi şi 264 de răniţi la 15 aprilie 2013.

Documentele transmise miercuri seară reprezintă răspunsul procurorilor la cererea adresată de avocaţii apărării pentru a elimina de la dosar depoziţia acuzatului Djohar Ţarnaev pe patul de spital după arestarea sa la 18 aprilie 2013.

Aceste documente explică faptul că anchetatorii au avut motive întemeiate să creadă că cei doi fraţi Ţarnaev au avut complici şi că exista încă un pericol pentru societate. Documentele subliniază de asemenea că primul interogatoriu al lui Djohar Ţarnaev, arestat şi grav grav, a avut loc "la aproape 24 de ore" după ce acesta a ajuns la spital.

"Imediat ce agenţii au început să îl interogheze, el a recunoscut că a fost implicat", se mai menţionează în documente. "Ţarnaev a dezminţit însă că există alte bombe sau că altcineva ar mai fi implicat", se precizează în document.

Procurorii au precizat că fraţii Ţarnaev se pare că au folosit praf de puşcă de la sute de artificii pentru confecţionarea bombelor, dar nu a fost găsită nicio urmă a acestei pulberi nici în locuinţele lor, şi nici în maşinile personale. Djohar Ţarnaev şi-a închis intenţionat cele două telefoane mobile pentru a nu putea fi localizat, înainte de a se ascunde pe ambarcaţiunea unde a fost găsit.

Avocaţii apărării au cerut de asemenea la începutul acestei luni ca pedeapsa capitală să fie declarată neconstituţională, procurorii opunându-se într-un document separat. 

×
Subiecte în articol: atentate boston