x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson: Marea Britanie nu doreşte reintroducerea vizelor după ieşirea din UE

Boris Johnson: Marea Britanie nu doreşte reintroducerea vizelor după ieşirea din UE

15 Sep 2016   •   21:05
Boris Johnson: Marea Britanie nu doreşte reintroducerea vizelor după ieşirea din UE

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a declarat joi în Italia, la Florenţa, că ţara sa nu doreşte ca odată ce va părăsi Uniunea Europeană să se introducă obligativitatea vizelor în relaţia cu statele blocului comunitar, transmite agenţia EFE. 

'Niciodată nu vom putea lua în considerare ideea introducerii vizelor. Dorim să avem cât mai multe acorduri pentru călătorii fără vize', a spus şeful diplomaţiei britanice după o întâlnire cu omologul său italian, Paolo Gentiloni. 

Pe de altă parte, Johnson a mai menţionat în faţa presei după această întâlnire că este nevoie de 'claritate' şi 'termene precise' în procesul ce priveşte Brexitul (ieşirea din UE). El a adăugat că important este ca toate ţările să iasă câştigătoare în urma situaţiei create după referendumul din 23 iunie, când britanicii au votat majoritar pentru părăsirea blocului comunitar. 

La rândul său, ministrul Paolo Gentiloni a apreciat că va fi necesar 'să se găsească o modalitate pentru ca Marea Britanie să rămână un partener activ al UE'. El s-a declarat totodată 'convins' că la negocierile privind condiţiile retragerii Marii Britanii din UE se vor putea găsi 'soluţii utile şi satisfăcătoare atât pentru Marea Britanie cât şi pentru UE'. 

Presa britanică a scris săptămâna aceasta că în prezent Comisia Europeană ar lucra la un proiect prin care să se impună o taxă cetăţenilor britanici care vor dori să viziteze UE după ce Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Boris Johnson