x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson​​​​​​​: Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a înfunda mașina de război a lui Putin

Boris Johnson​​​​​​​: Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a înfunda mașina de război a lui Putin

03 Apr 2022   •   20:43
Boris Johnson​​​​​​​: Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a înfunda mașina de război a lui Putin

Boris Johnson a declarat că „atacurile josnice ale Rusiei împotriva civililor nevinovați din Irpin și Bucha" sunt „încă o dovadă că Putin și armata sa comit crime de război în Ucraina".

 

„Nicio negare sau dezinformare din partea Kremlinului nu poate ascunde ceea ce știm cu toții că este adevărul: Putin este disperat, invazia sa eșuează, iar hotărârea Ucrainei nu a fost niciodată mai puternică. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a înfunda mașina de război a lui Putin. Ne intensificăm sancțiunile și sprijinul militar, precum și consolidarea pachetului de sprijin umanitar pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie pe teren”, a spus prim-ministrul Marii Britanii, citat de The Guardian.

Johnson a adăugat că Marea Britanie a fost în prima linie în susținerea anchetei Curții Penale Internaționale privind atrocitățile comise în Ucraina.

„Ministrul justiției a autorizat un sprijin financiar suplimentar și desfășurarea de investigatori specializați. Nu vom avea odihnă până când nu se va face dreptate", a afirmat premierul britanic.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova.

Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson