x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boxerul ucrainean Vitali Kliciko va candida la prezidențiale în 2015

Boxerul ucrainean Vitali Kliciko va candida la prezidențiale în 2015

24 Oct 2013   •   19:29
Boxerul ucrainean Vitali Kliciko va candida la prezidențiale în 2015

Boxerul ucrainean Vitali Kliciko, campion mondial WBC la categoria grea, a anunțat joi că va candida la alegerile prezidențiale din martie 2015 împotriva actualului șef al statului, Viktor Ianukovici, informează agerpres.ro.

''Voi fi candidat la prezidențiale'', a spus Vitali Kliciko (42 ani), în timpul ședinței din Parlament, după votul unei legi fiscale susceptibile să-l împiedice să candideze pe boxerul care are un permis de ședere în Germania, țară unde-și plătește impozitele.

''Nu veți reuși să mă intimidați, nici să mă opriți'', a susținut el în fața deputaților care adoptau legea.

Rada (Parlamentul ucrainean) a votat joi amendamente la codul de impozitare care stipulează că o persoană care are o rezidență permanentă într-un alt stat ''nu poate fi considerat drept rezident în Ucraina''.

Or, candidații la prezidențiale trebuie să fie rezidenți permanenți în Ucraina în cei 10 ani care preced alegerea, în virtutea legislației ucrainene.

Viktor Ianukovici, ales președinte în 2010, a lăsat să se înțeleagă la rândul său că își va anunța proiectele pentru prezidențialele din 2015 anul viitor, însă nu există nicio îndoială în privința participării sale.

La legislativele din 28 octombrie 2012, câștigate de partidul aflat la putere al lui Ianukovici, partidul Udar (lovitură în limba ucraineană), al lui Vitali Kliciko, a ieșit al treilea. 

×
Subiecte în articol: vitali kliciko ucraina viktor ianukovici