x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brelocuri cu Adolf Hitler, vândute într-un lanţ de magazine din Taiwan

Brelocuri cu Adolf Hitler, vândute într-un lanţ de magazine din Taiwan

26 Sep 2011   •   17:23
Brelocuri cu Adolf Hitler, vândute într-un lanţ de magazine din Taiwan

Expunerea la vanzare a unor brelocuri infatisandu-l pe Hitler, in lantul de magazine 7-Eleven, din Taiwan, a dat nastere unui scandal international.

Brelocurile sunt inscriptionate cu desene, stilizate, ce-i drept, ce aduc izbitor cu fostul dictator, imbracat cu un sacou kaki, descheiat la nasturi si cu o mustata neagra scurta, potrivit Daily Telegraph.

'Am fost consternati cand am vazut aceste imagini', a declarat Simona Halperin, reprezentant al Oficiului Economice si Cultural israelian in Taipei, care spera ca acest act de marketing este un act de 'ignoranta' si nu reflecta 'vreun sprijin sau asociere cu atrocitatile comise in timpul Holocaustului de catre nazisti'.

Un oficial al lantului de magazine a incercat sa explice ca alaturarea lui Hitler cu figura de pe brelocuri este falsa. 'Nu seamana deloc cu Hitler. Aceea nu este o mustata, ci doar un dinte, stilizat', a declarat acesta, uitand sa spuna ca in cultura populara din Asia de Est exista o adevarata fascinatie pentru Hitler si nazism.

×
Subiecte în articol: taiwan adolf hitler breloc