x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREXIT E. Macron: Uniunea Europeană are nevoie de o refondare

BREXIT E. Macron: Uniunea Europeană are nevoie de o refondare

25 Noi 2018   •   12:00
BREXIT E. Macron: Uniunea Europeană are nevoie de o refondare

Brexit-ul arată că Uniunea Europeană este "fragilă" şi are nevoie de o "refondare", a declarat duminică preşedintele francez Emmanuel Macron la sosirea la summitul european de la Bruxelles unde ar urma să se parafeze acordul ieşirii Londrei din blocul comunitar, relatează AFP.
"Este un moment grav pentru UE", a subliniat Macron, în opinia căruia blocul comunitar "are nevoie de o refondare".
"Acest lucru arată că UE are o parte fragilă" şi că "este perfectibilă", a adăugat el, precizând că acordul cu Londra este unul bun.
Viitoarele relaţii cu Londra "urmează a fi definite", a mai spus el, adăugând că "este clar că Regatul Unit va continua să aibă un rol important, care ar putea evolua".
Macron a făcut din relansarea proiectului european unul din subiectele centrale ale mandatului său, dar nu a reuşit încă să îşi convingă partenerii europeni.
El vrea crearea unui buget al zonei euro pentru a susţine investiţiile şi, în privinţa apărării comune, constituirea unei "armate europene".
Liderii europeni se reunesc duminică, la Bruxelles, la un summit extraordinar pentru parafarea acordului privind termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar şi a declaraţiei politice privind viitoarele relaţii dintre UE şi Londra.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: emmanuel macron brexit