x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREXIT K. Iohannis: Drepturile românilor sunt Marea Britanie sunt protejate

BREXIT K. Iohannis: Drepturile românilor sunt Marea Britanie sunt protejate

25 Noi 2018   •   11:27
BREXIT K. Iohannis: Drepturile românilor sunt Marea Britanie sunt protejate

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut duminică, 25 noiembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), o declaraţie de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.
"Astăzi avem o singură temă pe ordinea de zi, este discuţia asupra proiectului de Acord de retragere, acordul Brexit.
Trebuie să înţelegem bine despre ce este vorba. Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană are două faze importante: retragerea şi relaţiile viitoare, care vor fi stabilite ulterior. Deci astăzi vorbim despre Acordul de retragere, este foarte important, fiindcă fără un astfel de Acord nimic nu rămâne stabilit între Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Acest Acord a fost negociat îndelung, în detaliu. UE 27, deci noi care rămânem în Uniune, am stabilit o echipă de negociatori cu un negociator şef, domnul Barnier, echipă care a făcut o treabă foarte bună. Noi i-am sprijinit, în acelaşi timp am avut grijă ca punctele care ne interesează pe noi să fie bine clarificate în acest proiect de Acord şi, până în acest moment, pot să spun că suntem mulţumiţi de proiect. Deci, proiectul reflectă toate preocupările noastre şi soarta românilor din Marea Britanie, finanţarea bugetului Uniunii Europene şi multe, multe alte lucruri. Este un Acord care are 500 de pagini şi opinia noastră este că proiectul e bun, merită mers mai departe."

Jurnalist: Deci drepturile românilor sunt protejate?
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Drepturile românilor, dacă acest Acord se aprobă, sunt perfect protejate. Deci, încă o dată, sub rezerva aprobării Acordului, dacă acesta intră în vigoare, pentru noi este foarte potrivit. Vă mulţumesc!"

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis brexit