x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Suspendarea parlamentului de către premier a ajuns la Curtea Supremă

Brexit: Suspendarea parlamentului de către premier a ajuns la Curtea Supremă

17 Sep 2019   •   11:51
Brexit: Suspendarea parlamentului de către premier a ajuns la Curtea Supremă

Curtea Supremă din Marea Britanie începe astăzi audierea argumentelor legale împotriva suspendării Parlamentului de către prim-ministrul Boris Johnson, pe fondul acuzaţiilor că premierul doreşte să evite o examinare minuţioasă a planurilor sale privind Brexitul. Se preconizează că audierile în acest dosar se vor desfăşura timp de trei zile, cu probe din trei procese separate care au loc în Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord. Dacă cei 11 judecători vor decide că suspendarea este ilegală, este de aşteptat ca Johnson să recheme legislativul.

Johnson a respins apelurile de reconvocare a Parlamentului, insistând că el nu a indus-o în eroare pe regina Elisabeta a II-a atunci când i-a cerut să aprobe suspendarea. Acesta a declarat că a solicitat suspendarea pentru a i se permite prezentarea, într-o nouă sesiune parlamentară, a unui program de îmbunătăţire a mai multor servicii publice.

Într-un videoclip adresat alegătorilor britanici şi difuzat luni pe Twitter, Boris Johnson a spus că unii parlamentari au considerat că suspendarea a fost antidemocratică, chiar dacă le-a oferit de două ori posibilitatea unor alegeri, pe care aceștia le-au refuzat cu laşitate. "Aceşti oameni au avut trei ani să se gândească la Brexit", a mai arătat Johnson.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit