x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanic, reținut în timp ce escalada un zgârie-nori din Coreea de Sud

Britanic, reținut în timp ce escalada un zgârie-nori din Coreea de Sud

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   12:45
Britanic, reținut în timp ce escalada un zgârie-nori din Coreea de Sud

Un britanic a încercat luni să escaladeze a cincea cea mai înaltă clădire din lume fără frânghii, până când autoritățile sud-coreene l-au obligat să renunțe la ascensiune, la mai mult de jumătate din cele 123 de etaje ale Lotte World Tower din Seul, potrivit Reuters.

Bărbatul în vârstă de 24 de ani, îmbrăcat în pantaloni scurți, a reușit să urce pe zgârie-norii emblematici timp de mai bine de o oră, în timp ce echipajele de poliție și de pompieri se adunau în fața clădirii.

El a ajuns la etajul 73, unde autoritățile l-au forțat să se urce într-un leagăn de întreținere și să intre în clădire, a declarat un oficial al departamentului de pompieri, adăugând că poliția l-a luat în custodie pentru interogatoriu.

Poliția nu a transmis comentarii.

Ziarul Chosun Ilbo l-a identificat pe bărbat ca fiind George King-Thompson. Presa britanică a relatat că acesta a fost arestat pentru că a escaladat clădirea Shard din Londra în 2019.

În 2018, poliția l-a arestat pe „păianjenul francez” Alain Robert în timp ce se afla la mai mult de jumătate din înălțimea Lotte World Tower.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de sud escaladare britanic