x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a

Britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a

02 Iun 2022   •   10:20
Britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Hepta

Britanicii sărbătoresc 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a printr-o serie de evenimente. Cu această ocazie, a fost publicat portretul oficial al reginei Elisabeta a II-a ce va marca Jubileul de Platină.

În mesajul său de Jubileu, monarhul le-a mulţumit oamenilor pentru organizarea de evenimente care vor marca o piatră de hotar, spunând că vor fi create „multe amintiri fericite".

Milioane de oameni se pregătesc pentru petreceri de stradă pentru a marca 70 de ani de domnie în timpul unui weekend prelungit. Există, de asemenea, o serie de evenimente oficiale, începând de joi cu parada Trooping of the Colour şi terminând duminică cu un spectacol dedicat Jubileului în Londra.

O fotografie oficială a reginei a fost făcută publică înainte de festivităţile care vor marca Jubileul de Platină. Portretul, realizat de Ranald Mackechnie, a fost făcut în „Victoria Vestibule" de la Castelul Windsor la începutul acestui an, relatează BBC.

Fotografiile portret comandate special o înfăţişează pe regină aşezată pe un scaun plasat lângă o fereastră, la castelul care a fost reşedinţa ei principală în ultimii doi ani. Faimosul turn rotund al reşedinţei istorice este vizibil în depărtare.

Mackechnie a realizat două portrete anterioare ale reginei alături de Prinţul de Wales, Ducele de Cambridge şi Prinţul George pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a reginei în 2016.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: regina Elisabeta a II-a