x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii sunt furioși. Mii de persoane demonstrează la Londra împotriva politicii de austeritate (VIDEO)

Britanicii sunt furioși. Mii de persoane demonstrează la Londra împotriva politicii de austeritate (VIDEO)

20 Iun 2015   •   19:06
Britanicii sunt furioși. Mii de persoane demonstrează la Londra împotriva politicii de austeritate (VIDEO)

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Londra pentru a denunţa politica de austeritate a guvernului conservator al premierului David Cameron, care se confruntă cu prima adunare populară de amploare de la victoria sa la alegerile legislative din 7 mai, relatează AFP şi Reuters.

Manifestaţia marchează ''debutul unei campanii de protest, greve, acţiuni directe şi de nesupunere civică în întreaga ţară'', a declarat Sam Fairbairn, un responsabil al asociaţiei People's Assembly Against Austerity, din care fac parte sindicate, protestatari antirăzboi, dar şi politicieni laburişti şi ecologişti. ''Nu vom avea tihnă până când cura de austeritate aplicată ţării va fi de domeniul trecutului'', a adăugat el.

Coloana de manifestanţi a pornit din zona Băncii Angliei, situată în centrul City-ului londonez, cartier de afaceri din capitala britanică, pentru a ajunge la Parlamentul Westminster.

Tăierile bugetare întreprinse de guvernul Cameron au ''un efect dramatic'' asupra întregii societăţi britanice, estima un cadru didactic de la o şcoală din Trafford, din apropiere de Manchester (vest).

Printre manifestanţi se aflau şi militanţi antinucleari, sindicalişti, dar şi personalităţi, precum actorul Russell Brand sau cântăreaţa Charlotte Church. ''Sunt aici pentru a-mi exprima solidaritatea'', a afirmat cântăreaţa, denunţând politicile ''nedrepte, inechitabile şi inutile''.

Reales pe 7 mai pentru un al doilea mandat, David Cameron este periodic acuzat de către opozanţii săi că duce o politică antisocială, responsabilă de adâncirea inegalităţilor.



×