x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bruxelles - Acuzatii grave

Bruxelles - Acuzatii grave

de Camelia Muntean    |    27 Apr 2006   •   00:00

Avocatul american Stephen Oleskey, audiat marti de comisia Parlamentului European care ancheteaza activitatile controversate ale CIA, a acuzat Germania si Turcia de "complicitate" cu agentia americana in cazul transferului la Guantanamo a sase detinuti bosniaci de origine araba. Avocatul a afirmat ca avionul militar american care a transportat cele sase persoane a tranzitat Germania si Turcia.

Oleskey este avocatul a sase prizonieri algerieni de la Guantanamo. El sustine ca cei sase au fost extradati din Bosnia cu un avion care a decolat de la baza militara americana Ramstein din Germania si a facut escala in Turcia, de unde a luat si alti prizonieri.

SANTAJ. Cei sase erau suspectati de justitia bosniaca de legaturi cu reteaua Al-Qaida condusa de Ossama ben Laden si de planificarea unor atentate impotriva ambasadelor americane si britanice la Sarajevo, la o luna dupa atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite.

"Guvernul american a amenintat ca isi va retrage sustinerea acordata Bosniei in cazul in care cei sase barbati nu ii vor fi predati", a afirmat Oleskey, care a denuntat "o detentie ilegala, bazata pe informatii secrete".

×
Subiecte în articol: externe