x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria în impas politic. A stabilit data altor alegerilor parlamentare

Bulgaria în impas politic. A stabilit data altor alegerilor parlamentare

11 Sep 2021   •   20:30
Bulgaria în impas politic. A stabilit data altor alegerilor parlamentare

Cel de-al treilea scrutin parlamentar din Bulgaria al acestui an va avea loc pe 14 noiembrie, după cum a declarat șeful statulu, Rumen Radev. În aceeași zi se va desfășura și primul tur al alegerilor prezdențiale.

Radev a spus că astfel se vor economisi bani contribuabililot. Legislativul a aprobat modificările la bugetul de stat 2021, scrie Reuters.

"Este evident că cele două campanii vor avea loc în acelaşi timp şi vor fuziona. Mă voi baza pe sprijinul tuturor bulgarilor respectabili cu privire la marile probleme, lupta împotriva sărăciei şi a nedreptăţii", a precizat președintele bulgar.

Celelalte două tururi de scrutin s-au desfășurat în aprilie și iulie au avut rezultate neconcludente pentru formarea unui guvern, în condițiile pandemiei de COVID-19 și a creșterii prețurilor la energie. 

Partidul Există un Astfel de Popor (ITN), condus de moderatorul de talk-show-uri şi cântăreţ Slavi Trifonov, a câştigat la limită pe 11 iulie promițând combaterea corupţiei dar nu a putut forma un guvern.

Ultimul sondaj arată că nici la următoarele alegeri nu se va forma o majoritate parlamentară. 
 

×
Subiecte în articol: bulgaria alegeri