x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria:Nouă vameşi şi poliţişti, arestaţi sub suspiciunea că au luat mită pentru a lăsa să treacă migranţi clandestini

Bulgaria:Nouă vameşi şi poliţişti, arestaţi sub suspiciunea că au luat mită pentru a lăsa să treacă migranţi clandestini

30 Sep 2016   •   21:30
Bulgaria:Nouă vameşi şi poliţişti, arestaţi sub suspiciunea că au luat mită pentru a lăsa să treacă migranţi clandestini

Patru agenţi de poliţie şi cinci vameşi bulgari, suspectaţi că au lăsat să treacă graniţa migranţi ilegali contra mită, au fost plasaţi în arest vineri, la principalul punct de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Turcia, Kapitan-Andreevo, a anunţat Parchetul bulgar, informează AFP.

Alte şase persoane vizate de această operaţiune lansată de Agenţia de Securitate Naţională (DANS) au fugit, a precizat purtătoarea de cuvânt a Parchetului, Rumiana Bacivarova.

Acţiunea DANS, care continua la sfârşitul după-amiezii, are drept scop 'stoparea practicilor de corupţie', cum este şi oferirea de ajutor pentru traversarea frontierei de către migranţi clandestini, a precizat ea.

La Kapitan-Andreevo, punct nevralgic pentru traficul de mărfuri şi fiinţe umane dinspre Turcia spre Europa, va fi inaugurată, în 6 octombrie, noua Agenţie însărcinată cu protecţia frontierelor UE, care îi va succeda Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (Frontex).

Între timp, 56 de migranţi, dintre care 16 deţineau paşapoarte siriene şi 40 nu aveau acte, au fost descoperiţi vineri la Kapitan-Andreevo, într-un tren de mărfuri ce venea din Turcia.

Situată la frontierele externe ale UE, Bulgaria se confruntă cu o suprapopulare a centrelor sale pentru primire de migranţi, după întărirea controalelor la frontiera cu Serbia, în vara acestui an. Sofia aşteaptă un ajutor european de 160 de milioane de euro pentru a-şi întări capacităţile de control, în special la frontiera sa cu Turcia.

AGERPRES

×