x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria / Turiştii care nu pot dovedi că nu sunt bolnavi de gripa porcină, primesc "amendă" de la poliţie!

Bulgaria / Turiştii care nu pot dovedi că nu sunt bolnavi de gripa porcină, primesc "amendă" de la poliţie!

26 Iul 2009   •   00:00

Mai mulţi turişti străini au fost "amendaţi" la intrare în Bulgaria deoarece nu puteau prezenta un document care să dovedească că nu sunt bolnavi de nouă gripă. Presa bulgară şi cea germană au semnalat cazuri în care nişte poliţişti de frontieră sau inspectori sanitari falşi au oprit maşinile unor cetăţeni germani explicându-le că, în conformitate cu prevederile unei legi recente, trebuie să prezinte un certificat că nu sunt infectaţi cu virusul gripal A (H1N1).



Nici o instituţie din lume nu eliberează un asemenea document şi bineînţeles că turiştii străini nu pot să-l prezinte, dar inspectorii sanitari falşi nu-i lăsau să-şi continue drumul până nu plăteau o sumă de bani. Victimele acestei practici în cele mai multe cazuri au fost cetăţeni germani de origine turcă care mergeau în Turcia în vacanţa de vară, dar şi cetăţeni olandezi.

Autorităţile bulgare afirmă că, la punctele de trecere a frontierei bulgare, turiştii străini nu trebuie să prezinte nici un document referitor la starea lor sanitară. Ambasada bulgară din Berlin a publicat pe site-ul său informaţii către cei care trec cu autoturismele lor prin Bulgaria. Turiştii sunt sfătuiţi să nu le plătească nimic persoanelor care le cer un certificat de gripă A (H1N1), ci să sune la Ambasada bulgară de la Berlin. Din partea sa, ADAC, cel mai mare club automobilistic din Germania şi Europa, îi avertizează pe membrii săi că în nici un caz să nu accepte ofertele unor persoane care se prezintă drept inspectori sanitari bulgari să-i imunizeze împotriva virusului A (H1N1). Nu există un vaccin împotriva noii gripe şi nici nu se ştie ce substanţa vă poate fi injectată, avertizează ADAC.

Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei susţine că problema cu falşii inspectori sanitari a existat în lunile mai şi iunie, dar acum nu mai este după ce poliţia de frontieră a luat măsurile necesare.

×
Subiecte în articol: externe