x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bunicuţă de 78 de ani, campioană la tir sportiv: "Am vrut să arăt lumii de ce sunt în stare"

Bunicuţă de 78 de ani, campioană la tir sportiv: "Am vrut să arăt lumii de ce sunt în stare"

23 Mar 2012   •   11:34
Bunicuţă de 78 de ani, campioană la tir sportiv: "Am vrut să arăt lumii de ce sunt în stare"

Chandro Tomar, din India, are 78 de ani, nu poarta ochelari, nu se plange de dureri si este cea mai batrana femeie din lume care practica tirul sportiv, scrie Daily Mail. A castigat 25 de concursuri nationale de tir sportiv si, pe deasupra, a crescut 6 copii si 15 nepoti.

"Am vrut sa fac ceva util in viata si sa arat lumii de ce sunt in stare. M-am indragostit dupa prima tragere. Iar acum pot sa le demonstrez celorlalti ca varsta nu reprezinta un dezavantaj. Daca te concentrezi poti face orice", a declarat Chandro Tomar.

Tomar si-a gasit aceasta pasiunea cand a fost in urma cu zece ani la un club sportiv cu nepoata sa. Pentru ca fata era prea timida ca sa mearga de una singura, Chandro Tomar a decis sa puna mana pe arma si sa-i arate ca nu are de ce sa se teama.

"Cum ma invarteam pe acolo, am zis ca e cazul sa incerc si eu. Antrenorul de la centru m-a remarcat, uimit de indemanarea mea. Mi-a zis sa revin si asta am si facut. Desi ar fi trebuit sa o sustin pe nepoata mea sa se apuce de acest sport, am terminat prin a ma duce eu saptamana de saptamana la antrenamente", a spus Tomar.

Cel mai mare fan al lui Chandro este fiica acesteia, Seema. "Este uimitoare. Daca ea poate sa faca asta, atunci si noi putem. Ne-a demonstrat ca totul este posibil si ne-a ajutat sa avem o viata mai buna", a declarat Seema.

×