x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Burger King: activiști deghizați în găini au invadat un restaurant din Paris

Burger King: activiști deghizați în găini au invadat un restaurant din Paris

10 Noi 2022   •   05:50
Burger King: activiști deghizați în găini au invadat un restaurant din Paris
Sursa foto: Hepta

Activişti de la asociaţia L214, deghizaţi în găini, au protestat faţă de condiţiile în care sunt crescuţi puii, la Burger King din Paris.

Potrivit presstories.com, aceasta este o nouă acțiune menită să atragă atenția a activiștilor asociației L214. Aproape o sută de susținători ai Asociației pentru Drepturile Animalelor s-au adunat la restaurantul Burger King deghizați în găini, în timp ce la difuzoare se transmitea ciripit de păsări.

Mai mulți oameni politici și-au exprimat sprijinul pentru această acțiune, unii mergând chiar la fața locului pentru a denunța condițiile de creștere impuse de cunoscutul lanț.

Brigitte Gauthier, fondatoarea asociației, a declarat că voluntarii doreau să recreeze „condițiile teribile de creștere” pe care le îndură puii. Potrivit L214, compania de fast-food nu intenționează să schimbe condițiile în care cresc păsările. Asociația subliniază într-un comunicat de presă că până la 22 de pui cresc pe un metru pătrat și că Burger King nu dorește „să pună capăt celor mai proaste practici de creștere și sacrificare a puilor”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×