x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Busculadă cu zeci de morți în Yemen

Busculadă cu zeci de morți în Yemen

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   09:30
Busculadă cu zeci de morți în Yemen
Sursa foto: Hepta

Cel puțin 78 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma unei busculade în capitala Sanaa a statului Yemen.

Incidentul a avut loc în timpul unui eveniment în care se distribuiau ajutoare financiare, potrivit Sky News.

Martorii oculari au declarat că rebelii Houthis au tras în aer pentru a încerca să controleze mulțimea, iar un glonț a lovit un cablu electric, ceea ce a provocat explozia acestuia și a declanșat panica în mulțime

Ministerul de Interne al țării, controlat de Houthis, a calificat cele întâmplate drept „tragice" și „dureroase", afirmând că a fost vorba de o „distribuire aleatorie de bani de către unii comercianți, fără coordonare cu Ministerul de Interne și fără organizare".

Autoritățile au început o ancheta.

„Morții și răniții au fost transportați la spitale, iar doi dintre comercianții responsabili de această chestiune au fost arestați", a precizat ministerul.

Rebelii Houthis, susținuți de Iran, controlează Sanaa din 2014, când au răsturnat guvernul recunoscut la nivel internațional.

Arabia Saudită a încercat să intervină în 2015, dar incidentul s-a transformat într-un război în urma căruia au murit peste 150.000 de persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: yemen busuclada