x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush vrea să îşi "regăsească anonimatul"

Bush vrea să îşi "regăsească anonimatul"

27 Feb 2010   •   00:00

Fostul preşedinte american George W. Bush încearcă să "îşi regăsească anonimatul", la circa un an după retragerea sa de la Casa Albă. "Nu vreau să mă văd la televizor. Nu vreau să fiu într-un grup de foşti care le explică actualilor (oficiali - n.red.) ce trebuie făcut. Încerc să îmi regăsesc anonimatul", a declarat Bush, potrivit unuia dintre foştii săi colaboratori, care a luat parte la un mic dejun de lucru cu Bush.

"Nu îmi plăcea când un fost preşedinte - şi nu era al 41-lea sau al 42 -lea - îmi făcea viaţa execrabilă", a spus Bush, referindu-se la predecesorul său Jimmy Carter.

Fostul preşedinte a salutat, însă, faptul că vicepreşedintele său, Dick Cheney, a luat de mai multe ori cuvântul pentru a apăra deciziile pe care administraţia sa le-a luat în materie de securitate naţională, relatează AFP.

Cheney a criticat în repetate rânduri administraţia preşedintelui Barack Obama, acuzându-l că pune în pericol Statele Unite prin decizia de a închide Guantanamo, de exemplu.

Bush a fost discret de la retragerea sa de la putere, în ianurie 2009, când s-a întors în fieful său din Texas. El a reapărut în public luna trecută, alături de preşedintele Obama, când a acceptat să coordoneze strângerea de fonduri pentru victimele cutremurului din Haiti.

×
Subiecte în articol: externe